Догляд за сухим та пошкодженим волоссям

Причини сухості волосся та їх ламкості можуть бути різними, але основна з них полягає саме в неправильному догляді. Часте миття голови, хлорована жорстка вода, невідповідний шампунь, а також використання гарячого сушіння та укладання – все це сприяє знищенню природного жирового змащення волосся і провокує їхнє зневоднення.

Чималу шкоду волоссю завдає і навколишнє середовище, зокрема спекотне сонце або мороз, тому слід не нехтувати головними уборами і тривалий час, по можливості, уникати перебування в екстремальних температурних умовах.

Важливою причиною ламкості волосся та його сухості є перевтома, стрес, значні навантаження фізичного та розумового характеру, депресивні стани, а також деякі захворювання організму. При цьому волосся не тільки набуває сухості, але і починає активно випадати. Позбутися проблеми в такому випадку можна тільки за допомогою лікування захворювання, оскільки косметичні процедурие могут полностью решить подобную проблему.

Якщо ж сухість волосся викликана зовнішніми факторами — стресом або неправильним доглядом — отже, волосся можна повернути природний здоровий вигляд за допомогою правильного догляду, який складається з декількох етапів.

1. Вибір відповідного шампуню. Для сухої шкіри голови важливо застосовувати відповідний шампунь, а для жирної або нормальної підійде спеціальний засіб, що очищає. Після миття волосся слід застосовувати кондиціонер по всій їх довжині, що сприяє додатковому зволоженню та легкому розчісування волосся.

Важливо звернути увагу до складу шампуню. Бажано, щоб у ньому були присутні вітаміни групи В, лецитин, екстракти рослин, тому що подібні добавки сприяють пом’якшенню сухого волосся, його еластичності, блиску та м’якості.

Наносити шампунь на голову відразу не слід. Більш правильним буде розбавити його водою, і нанести на волосся отриману піну, тому що при цьому лужний баланс волосся та шкіри не порушиться.

2. Для харчування волосся необхідно використовувати маски, у складі яких є пом’якшувальні та зволожуючі компоненти, що сприяють збагаченню волосяних цибулин необхідним комплексом вітамінів та мінералів. При виборі маски слід враховувати тип волосся і її склад.

3. Сушіння волосся має бути природним, без використання гарячого повітря. Гаряче укладання та хімічна завивка повністю протипоказані. Розчісувати волосся слід дерев’яним гребінцем, металеву краще не використовувати.

4. На вимиту шкіру голови бажано нанести на волосся захисний крем або бальзам для волосся і не змивати. Така процедура призведе до того, що на поверхні волосся утворюється захисна плівка, що сприяє відновленню їхньої структури.

5. Виходячи з дому у спекотну або вітряну погоду, слід змастити волосся гелем з ефектом термозахисту.

Також слід зауважити, що стан волосся тісно пов’язаний із режимом харчування. Сухість і ламкість волосся виникає часто через те, що організм не отримує необхідної кількості води і мікроелементів. Важливо максимально обмежити вживання алкоголю, солодощів, гострої та жирної їжі, а більше вживати корисну та здорову їжу. Саме у поєднанні зі здоровим способом життя косметичні процедури сприяють візуальному перетворенню волосся, його м’якості та здоровому блиску.

spacer
Продажа дипломов цена Калининград. Возможна оплата наложенным платежом, что обеспечивает некоторую защиту покупателей. Но мы рекомендуем доставку эксп http://maindiplom.com/ дипломов цена Калининград. Так что что-то подобное вряд ли будет сложно. Почему лучше купить диплом у нас? В этом специальном материале мы будем крат