Цінність Кори Білої верби для косметології

Salicis cortex — так латинською в лікарських прописах записується вербова кора — фармакопейний препарат, що отримується з дерев сімейства Івові, виду Salix alba (Іва біла). Заготівлю кори проводять з молодих гілок на початку руху соку (березень — квітень) — в цей час кору легко відокремити від стовбура. Перед термічним сушінням кору спочатку трохи пров’ялюють на сонці, а потім досушують у печах (t = 50 — 60 °C). Якісна сировина при згинанні має не гнутися, а легко ламатися. Зберігати кору верби рекомендується у картонній упаковці. При правильному зберіганні сировина не втрачає лікувальних властивостей упродовж 4-х років.

Кора Білої верби цінна тим, що має у своєму складі натуральну саліцилову кислоту.

1 Саліцилова кислота має підсушуючий ефект.

2 Саліцилова кислота здатна справлятися з плямами після прищів, які називаються постакне. Відбувається це тому, що саліцилова кислота при лікуванні прищів дуже глибоко проникає у шкіру, викликаючи приплив крові до місця нанесення, що сприяє оновленню тканин. А при оновленні тканин йдуть і плями після прищів. Це одне з найголовніших достоїнств цього засобу. Тут головне не перестаратися і не пересушити, що може погано позначитися на шкірі.

3 Саліцилова кислота знищує бактерії, що спричиняють прищі.

4 Ще однією корисною властивістю є те, що цей засіб дозволяє регулювати виділення шкірного сала. Тобто саліцилова кислота дозволяє зменшити жирність шкіри. А якщо ми зменшуємо жирність, то й пори починають менше забиватися його надлишками. Перестаратися з використанням не варто, при нестачі шкірного сала для зволоження шкіра може навпаки збільшити його вироблення, щоб не дати загинути корисним бактеріям.

5 Також саліцилова кислота може боротися з чорними точками, розчиняючи або знебарвлюючи їх, що також є великим плюсом.

spacer