Пензлі для макіяжу. Які пензлі і навіщо?

Будь-який досвідчений візажист підтвердить, що якісний та красивий макіяж можна зробити, тільки маючи під рукою набір відмінних пензлів для макіяжу. Звичайно, справжні візажисти можуть швидко і точно виконати макіяж за допомогою універсального пензлика, проте, якщо Ви не є таким, краще мати у своєму арсеналі повний набір пензлів для макіяжу

Види пензликів для макіяжу:

Якщо заглянути в арсенал професійного візажиста, там виявиться щонайменше пара десятків пензлів різного типу. Але все ж таки, без яких же пензликів для макіяжу неможливо обійтися дівчині для виконання повсякденного макіяжу? І скільки їх має бути?

Звичайно ж, якщо Ви віддаєте перевагу більш професійному мейк-ап, то в цьому випадку Вам не обійтися лише основними кистями, Вам знадобиться набагато більше. У цій статті ми розповімо Вам про найнеобхідніші кисті, виконання повсякденного макіяжу без яких можна назвати «проблематичним».

До найнеобхідніших пензлів для нанесення макіяжу, мабуть, можна віднести такі чотири пензлі:

1. Пензель для тонального засобу

Найкраща кисть для нанесення тонального крему – з плоскою щіточкою, ворсинки у якої щільно прилягають одна до одної. Використовуючи такий пензель, можна нанести тональний засіб рівномірно та заповнити кожну пору.

Кисті для тональної основи можуть бути з натуральним і штучним ворсом. Натуральний ворс приємніший при дотику до шкіри, проте використання кисті зі штучним ворсом набагато гігієнічніше, оскільки їх легше очистити від крему і вони менше збирають пил.

Приблизно третину пензля для тонального крему пофарбовано в інший колір. Це не для краси, а для раціональнішого використання тонального засобу. Крем на кисть потрібно наносити, намагаючись не виходити за пофарбований кінчик. Щоб такий пензель прослужив максимально довго, його потрібно після кожного використання мити під теплою водою з рідким милом і сушити, загорнувши в паперову серветку.

2. Пензлик для пудри та рум’ян

Такий пензель може виготовлятися як з натурального ворсу, так і штучного. Ми радимо використовувати штучні пензлі, оскільки вони не викликають алергії та легше очищаються.

Перше, на що слід звернути увагу при виборі пензля — її жорсткість, оскільки пензлем з жорстким ворсом набагато зручніше набирати пудру або рум’яна, проте при частому використанні може викликати неприємні відчуття. Мити такий пензель щодня – не обов’язково, проте такі процедури слід виконувати хоча б раз на тиждень.

3. Пензлик для нанесення тіней

Така кисть має куполоподібну щіточку з щільно прилеглими один до одного ворсинками різної довжини. Вона дозволяє рівномірно нанести тіні по необхідній поверхні, виконати розтушування переходів між різними кольорами, розставити колірні акценти в різних зонах ока, а також в районі брів.

Краще зупинити свій вибір на пензлі для нанесення тіней зі штучного ворсу, оскільки використовувати такий пензель доведеться частіше, тому натуральний ворс швидко зноситься.

4. Пензель для розтушовки олівця та створення контуру очей

Пензлик із щільним скошеним ворсом і дуже тонкою щетиною. Кут скошування в ній набагато більший, ніж у інших кистей. Цей пензлик використовується як для розтушовування, так і для малювання контуру в основі століття.

Для того, щоб навчитися красиво промальовувати контур біля лінії зростання вій, потрібно швидко і точно водити кутом цієї кисті за віком. Для зручності можна трохи натягувати шкіру пальцями.

І на останок…

Найголовніший інструмент у макіяжі — це, звичайно ж, руки. Чисті, дезінфіковані пальці — найкращий інструмент для всіх кремових текстур, а тильна сторона долоні — найкраща палітра для змішування тонального крему з зволожуючим кремом і різних відтінків помади.

Дуже важливо мати в косметичці дезінфікуючі засоби — спеціальні спреї або серветки, які підходять як для рук, так і для обробки кистей та інструментів. Не забувай використовувати їх щоразу перед макіяжем, а кисті для жирних текстур і спонжі мити після кожного застосування.

spacer
Доставили до двери дипломы Северодвинск читать http://diploma-i.com/